Menu
0 Comments

Borković sjajnom vožnjom stigao do devetog mesta u Monzi

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković još jednom je potvrdio da je jedan od najkvalitetnijih vozača današnjice na svetu.  Vozeći automobil Alfa Romeo Đulijeta TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, osvojio nova dva boda u Svetskom TCR šampionatu završivši prvu trku na legendarnoj Monci kao deveti.

Borkovićev podvig utoliko je veći kad se zna da je startovao kao 15. zbog problema sa elektornikom u kvalifikacijama, kao i da ga je do proboja na 10. mesto na kraju trke delio istinski vozački pakao. Od samog starta videla se želja našeg asa, ali je počev od prve krivine bilo jasno da nas očekuje prava drama.

Trkači su iz kruga u krug ulazili u nemilosrdne duele što nije zaobišlo ni Borkovića, koji je vodio pravi rat s konkurentima. Mnogi od njih izletali su i vraćali se na stazu, ali ne i Duca, koji je najdramatičnije trenutke proživeo nakon duela sa čuvenim Morbidelijem.

Italijan je pokušao da iseče idealnu putanju Borkovićevog automobila, došlo je do kontakta, ali je majstorskim manevrom naš šampion ostao na stazi i nastavio pohod koji se okončao još jednim velikim uspehom za srpski sport.

„Odvezao sam svoju standardnu trku. Da sam zadovoljan, i nisam baš, ali sam se borio kao ludak. Mislim da će u nedelju biti jš jedna trka jer svi brži vozači kreću otpozadi zbog inverznog starta. Kola su izdržala trku s obzirom na to da sam imao više udaraca sa svih strana. Bilo je puno kontakata i duela što me je usporilo u progresu, ali sam na kraju makar pokupio jedan bod“, izjavio je Borković po završetku trke.

Borković, koji je kroz cilj prošao kao deseti, isprva je računao na jedan osvojen bod, popravio je plasman za jedno mesto nakon što su organizatori trke u  italijanskoj Monci kaznili Mađara Ferenca Ficu. Borković je zadržao šestu poziciju u generalnom plasmanu, ali sada ima 53 osvojena boda.

Sledeća trka biće vožena u nedelju u 10.50, uz direktan prenos na RTS.

 

Dušan Borković PR

Oznake: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *