Menu
0 Comments

Kia Motors prošli mesec prodala 240.028 vozila

 

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u aprilu ove godine ukupno u svetu prodali 240.028 vozila, što je 9,3% bolje nego u 2017. godini. Prodaja u Koreji je prošli mesec dostigla 50.004 vozila, što je poboljšanje od 14,9 odsto u odnosu na prošlogodišnji april.

Na Kijinom domaćem tržištu su bile najtraženije dve limuzine – K3, kompaktna limuzina (na nekim tržišta se prodaje pod imenom Forte) i luksuzna limuzina K900 (ne prodaje se u Evropi). Novi K3, savremenijeg dizajna i sa unapređenim pomagalima, već od dolaska na korejsko tržište u februaru postao je najtraženiji model Kije u Koreji. Kia nije bila uspešna samo u Koreji, jer je izvan Koreje povećala svoju prodaju za 7,9% u odnosu na isti period prošle godine. Naročito dobro ide modelu Rio, koji je u četiri meseca ove godine dobio 190.024 nova kupca.

U aprilu je bio Kijin globalno najprodavaniji model sportski terenac Sportage (39.475 prodatih primeraka). Na drugom mestu je gore pomenuta limuzina K3 (33.881 prodati primerak), a na 3. mestu je Rio (31.566 primeraka).

Napomene:
* Prodaja u Koreji odnosi se na maloprodaju, dok se prodaja izvan Koreje temelji na veleprodaji (globalna prodaja bez Koreje)
* Mesečni podaci u ovom izveštaju su neautorizvani i preliminarni

Kia Motors PR

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *