Menu
0 Comments

Abarth 595 izabran za najbolji model kategorije „Uvozni mini automobili“ već petu godinu zaredom

 

Abarth 595 je petu godinu zaredom osvojio nagradu za „Najbolji automobil“, koju dodeljuje magazin „auto, motor und sport“*. Čitaoci ovog magazina su izglasali sportski automobil sa logoom škorpiona za pobednika kategorije „Uvozni mini automobili“. Abarth 595 je osvojio otprilike četvrtinu svih glasova. Na drugom mestu je FIAT 500, sa 16,2% glasova. U opštoj kategoriji „Mini automobili“, koja je uključivala i nemačke brendove, Abarth 595 je osvojio visoko drugo mesto, a FIAT 500 je odmah iza njega.

Tokom dodele nagrada u Štutgartu, Luka Napolitano (Luca Napolitano), direktor brendova Fiat i Abarth za tržište Evrope, Bliskog istoka i Afrika, je izjavio da „Peta pobeda modela Abarth 595 u anketi čitalaca magazina „auto, motor und sport“ potvrđuje i učvršćuje vezu između našeg brenda i nemačkog tržišta, i takođe demonstrira njegovu izvanrednu reputaciju među ljubiteljima sportskih automobila. Izuzetno sam ponosan zbog nagrade „Najbolji automobil“, koja potvrđuje efikasnost naše strategije za promovisanje game modela 595, što nam omogućava pristup širem opsegu glasača i omogućava nam da postignemo odlične prodajne rezultate“.

Model 500 je zabeležio još jednu uspešnu godinu u Nemačkoj: u poređenju sa prethodnom godinom, ukupan broj prodatih modela je porastao 25%. Sa druge strane, Abarth 595 je ponovio svoj rekordan rezultat postignut 2018. godine, sa 3,500 prodatih automobila na svom drugom najvažnijem tržištu.

Model Abarth 595 je dostupan u pet verzija, sa rasponom snage od 145 do 180 KS. Ponuda se kreće od verzije Abarth 595 – prvi korak u Abarth svet – do posebno elegantno opremljenog Abarth 595 Turismo, izrazito sportskog Abarth 595 Pista i Abarth 595 Competizione, a na vrhu ponude svojih verzija se nalazi Abarth 595 Esseesse. Ovoj porodici modela 595 smo dodali i najnoviju: 695 70° Anniversario, ograničenu seriju sa zadnjim spojlerom „Spoiler ad Assetto Variabile“, kojom se proslavlja 70. godišnjica brenda Abarth.

Magazin „auto motor und sport“ je 44. put pitao svoje čitaoce da glasaju za svoje omiljene automobile u konkursu „Najbolji automobili“. Skoro 103.000 čitalaca je glasalo i ocenilo ukupno 387 aktuelnih modela u jedanaest kategorija, uključujući i sekciju „Uvoz“ u okviru svake kategorije.

 

FCA Srbija

Oznake: , , ,

1 thought on “Abarth 595 izabran za najbolji model kategorije „Uvozni mini automobili“ već petu godinu zaredom”

  1. Zasluženo!
    Odličan kvalitet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *