Menu
0 Comments

BMW Serije 7 u BMW prodajnim salonima u Srbiji

 

Ni jedan drugi BMW model ne zrači luksuzom i dinamičnošću na putu kao BMW Serije 7. Tri i po godine nakon lansiranja šeste generacije ovog modela, u BMW prodajne salone stigao je novi BMW Serije 7, koji, iako restilizovan, izgleda kao potpuno novi model.

Prednjim krajem dominira velika maska, popularni “kidney grill”, dok zadnji kraj ima nova 3D LED svetla kao i horizontalnu svetlosnu traku koja se proteže celim zadnjim delom. Novi model još je luksuzniji, a poseduje i snažnije benzinske motore sa nižom potrošnjom goriva, usklađene sa najnovijim standardima o emisiji izduvnih gasova EURO 6. “Infotainment” sistem je unapređen – sada je to BMW Operativni sistem 7.0, a poseduje i najnovije sisteme asistencije u vožnji.

Svoju premijeru u Srbiji ovaj model je imao na 54. Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu u martu ove godine, a sada je dostupan za probnu vožnju u ovlašćenim BMW prodajnim salonima širom zemlje. Ističe se elegantnim izgledom, vrhunskom udobnošću i izuzetno sportskim performansama – kombinacijom koju samo BMW Serije 7 donosi u ovoj klasi. Prefinjena unutrašnjost i poboljšana zvučna izolacija dodatno doprinose udobnosti na dužim putovanjima. Ima ekskluzivne presvlake za sedišta od napa kože sa luksuznim štepovima, novim unutrašnjim oblogama od finog drveta i specijalnim ambijentalnim osvetljenjem koji stvaraju skladan ambijent. Kožni volan ima optimizovan raspored multifunkcionalnih taster, a u zadnjem redu sedišta nalazi se sistem za zabavu sa full-HD ekranima osetljivim na dodir.

Zahvaljujući napretku u segmentu automatizovane vožnje ovaj model odlikuje izuzetno širok asortiman sistema asistencije u vožnji – “Driving Assistant Professional” sa sistemom asistencije upravljanja i praćenja saobraćajne trake, kao i pomoć pri parking koji sada uključuje i asistenciju pri vožnji unazad – “Reversing Assistant”. Novi BMW Serije 7 poseduje i standardni BMW Live Cockpit Professional sa navigacionim sistemom. Instrument tabla ima ekran od 12,3 inča, a centralni informacioni ekran osetljiv na dodir je veličine 10,25 inča. Novi BMW operativni sistem 7.0 omogućava izuzetno brz pristup podešavanjima i funkcijama, a sve kontrole su moguće na pet načina tj. preko ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, prekidača na upravljaču, glasovnim komandama ili kontrolom gestovima.

Sve verzije agregata ispunjavaju Euro 6 standard, a na našem tržištu su između ostalog dostupne benzinske varijante:

  • BMW M760Li xDrive, sa V12 motorom i 585 KS koji od 0 do 100 km/h stiže za 4 sekunde
  • BMW 750i xDrive ima novi V8 motor sa maksimalnom snagom od 390 kW/530KS.

Dostupna su i tri dizel motora:

  • BMW 730d xDrive sa 195 kW/265 KS         
  • BMW 740d xDrive sa 235 kW/320 KS
  • BMW 750d xDrive sa 294 kW/400 KS

 Plug-in hibridne varijante novog modela BMW Serije 7 sada imaju specijalno prilagođen šestocilindrični linijski benzinski motor i unapređenu visokonaponsku bateriju. Ukupna snaga sistema u režimu SPORT podignuta je na maksimalnih 290kW/394KS, a autonomija u čisto električnom režimu vožnje je povećana na 58 kilometara.

Saznajte više o modelu i zakažite test vožnju na: www.bmw.rs

 

BMW Srbija

Oznake: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *