Menu
0 Comments

Dani Abartha 2019: preko 5.000 ljubitelja „Škorpiona“ proslavilo 70. godišnjicu u Inovativnom distriktu Milana (MIND)

 

5 i 6. oktobar 2019. godine najveći je zvanični Abarth skup u istoriji je održan u Milanu, koji je oborio rekord postavljen u prošlom izdanju: preko 5.000 ljubitelja i preko 3.000 Abarth vozila je bilo prisutno, i učestvovalo u 3.500 probnih vožnji u novoj gami 70° Anniversario. Brojke koje efikasno rezimiraju uspeh pobedničkog dvodnevnog događaja koji je, u savršenom Abarth stilu, pružio posetiocima zabavu, emocije i adrenalin, kao i svetsku premijeru novog modela Abarth 695 70° Anniversario, što predstavlja najbitnije odavanje počasti sedamdesetogodišnjici brenda. Neprikosnovena kraljica događaja, odvažna ograničena serija je očarala sve učesnike sa svojim novim prilagodljivim spojlerom, zelenom Monza 1958 bojom i Campavolo grey elementima, odajući počast svetu trkanja i istoriji „Škorpiona“.

Pozornica za Dane Abartha 2019 je bio MIND (Inovativni distrikt Milana), gde je postavljena staza za trkanje duga 3 kilometra, koja ima uzbudljivo smenjivanje pravaca, krivina i šikana. Adrenalin je bio na maksimumu za fanove, koji su mogli da voze svoja sopstvena Abarth vozila po gradskoj stazi, isprobaju novu Abarth 70° Anniversario gamu i oprobaju se kao suvozači u vozilu 124 Rally pored jednog od vozača Abarth tima. Za ovu zadnju aktivnost, napravljena je specijalna staza kako bi se iskusile performanse moćnog modela Abarth 124 Rally, pobednika FIA R-GT kupa drugu godinu zaredom.

Bebzrojne ponuđene aktivnosti su obeležile dvodnevni događaj, sa sjajnom muzikom koju su puštali di-džejevi na glavnoj bini, bilo je nečega za fanove svih uzrasta: egzibicija vratolomija sa BMX motorima, izložba vozila koja stoje iza istorije brenda Abarth, nova Abarth gama, gejming zona za mlade ljude i prostor za decu, kao i čas bezbedne vožnje sa Abarth instruktorima i modelom 595 sa posebno podešenim zaštitnim pločama. Zone posvećene partnerima su uključivale Abarth Racing sponzore Sabelt, Manpower Exteris, LM Gianetti, EGV1 i Grom, zajedno sa izborom autentične Abarth dodatne opreme od kompanije Mopar.

Održan je „Onlajn Abarth dan“ u isto vreme kada i skup u stvarnom svetu u MIND distriktu sa preko 1.000 objavljenih sadržaja, počevši od predstavljanja modela Abarth 695 70° Anniversario, prvi put istovremeno širom Evrope putem „Facebook Première“, što je stiglo do preko 140.000 ljudi.
Onlajn zajednica je učestvovala sa preko 90.000 „lajkova“ i komentara na društvenim mrežama. Najnoviji dodatak Abarth gami je pregledan 120.000 puta.

Takođe, događaj je ugostio Mopar® Express Care, inovativni ovlašćeni servis, koji je ustvari potpuno opremljena mobilna radionica postavljena na Ducato osnoviplatformi.

Performanse, Zabava i Nasleđe. Abarth Dani 2019 su nesumnjivo potvrdili svoju ulogu najočekivanijeg događaja za ljubitelje „Škorpiona“ širom Evrope, koji su željni da podele svoju strast za italijanskim brendom. Mnogi od ovih ljubitelja su deo sve veće globalne Abarth zajednice – koja se trenutno sastoji od 77 zvaničnih klubova (skoro duplo više u poređenju sa 2016. godinom) sa preko 5,000 članova, i mnogih drugih koji pripadaju „Škorpionskoj“ zajednici, koja je aktivna već tri godine u regionu EMEA (Evropa, Bliski Istok i Afrika) sa preko 110.000 članova, i kojoj je se moguće pridružiti putem sajta scorpionship.abarth.com.

 

FCA Srbija

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *