Menu
0 Comments

Grupa FCA i kompanija Waymo proširili partnerstvo za tehnologiju autonomne vožnje i zaključili ekskluzivan ugovor za laka komercijalna vozila

 

Waymo će sada ekskluzivno sarađivati sa grupom FCA kao odabranim partnerom za razvoj i testiranje lakih komercijalnih vozila od 1. do 3. klase za prevoz robe za svoje klijente koji se bave komercijalnom dostavom, uključujući i uslugu Waymo Via. Dve kompanije će prvo sprovesti integraciju tehnologije Waymo Driver u kombi Ram ProMaster, platformu sa velikim mogućnostima konfiguracije, što će omogućiti pristup velikom rasponu globalnih komercijalnih klijenata. Ovo partnerstvo će omogućiti kompanijama FCA i Waymo da iskoriste svoje snage i kompetencije da utvrde kako da efektivno iskoriste autonomiju za specifične potrebe komercijalnih klijenata, uzimajući u obzir brzi rast usluga dostave robe.

FCA je takođe odabrala kompaniju Waymo kao svog ekskluzivnog, strateškog partnera za autonomnu tehnologiju 4. nivoa za celu FCA flotu, i grupa je već započela saradnju sa kompanijom Waymo u osmišljavanju budućih FCA proizvoda za prevoz ljudi i robe kojima upravlja tehnologija Waymo Driver.

„Naše sada već četvorogodišnje partnerstvo sa kompanijom Waymo nastavlja da pomera granice. Ugrađivanjem tehnologije za autonomnu vožnju koja je vodeća u svetu – Waymo Driver – u naše Pacifica minivenove, mi postajemo jedino partnerstvo koje stvarno upotrebljava autonomnu tehnologiju u stvarnom svetu, na javnim putevima. Sa ovim sledećim korakom, produbljivanje naše veze sa najboljim tehnološkim partnerom u ovoj oblasti, okrećemo se potrebama naših komercijalnih klijenata tako što zajedno omogućavamo autonomnu vožnju za laka komercijalna vozila, počevši od vozila Ram ProMaster“, izjavio je Majk Menli (Mike Manley), glavni izvršni direktor kompanije FCA (CEO FCA). „Uključivanjem kompanije Waymo kao našeg partnera za ugrađivanju njihove potpuno autonomne tehnologije 4. nivoa u sve proizvode iz našeg portfolija, naše partnerstvo postaje polazište za bezbedna i održiva rešenja mobilnosti koja će pomoći u definisanju automobilskog sveta u narednim godinama i decenijama“.

„Kompanija FCA je bila naš prvi OEM partner, i već dugo sarađujemo,“ izjavio je Džon Krafčik (John Krafcik), glavni izvršni direktor kompanije Waymo. „Chrysler Pacifica hibridni minivenovi su bila prva vozila u našoj floti Waymo One, i, navođeni tehnologijom Waymo Driver, oni se sada mogu voziti bezbednije i pouzdanije, sa više potpuno autonomnih milja od bilo kog drugog vozila na planeti. Danas, mi proširujemo svoje partnerstvo sa kompanijom FCA sa tehnologijom Waymo Driver kao ekskluzivnim rešenjem za autonomiju 4. nivoa za ovu globalnu automobilsku kompaniju. Zajedno ćemo ugraditi Waymo Driver tehnologiju u čitav portfolio brenda FCA, pomerajući granice za prevoz ljudi, komercijalnu dostavu i vozila za ličnu upotrebu širom sveta“.

FCA je postao prvi OEM partner kompanije Waymo 2016. godine. Od tada, ove dve kompanije su blisko sarađivale na integrisanju tehnologije Waymo Driver u FCA vozila, i ušli su u automobilsku istoriju sa dokazanim, sposobnim, spremnim za 4. nivo Chrysler Pacifica hibridnim minivenom. Ovo partnerstvo je dovelo do prvog komercijalnog autonomnog prevoza ljudi, uključujući i pružanje usluge putnicima u potpunosti bez vozača, kao i vožnju u desetinama gradova sa različitim geografskim mestima i zahtevnim vremenskim uslovima.

 

FCA Srbija

Oznake: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *