Menu
0 Comments

Grupa Renault na 54. Međunarodom salonu automobila

 

Grupa Renault se na Beogradskom Sajmu Automobila predstavlja na 4 izložbena prostora: u Hali 1 se nalaze štandovi Renault i Dacia na kojima je predstavljen putnički program, u hali 4 se nalazi štand na kojem je izložen Renault i Dacia komercijalni program, a u hali 3a nalazi se štand Motrio, naša dobro poznata marka servisnih usluga i zamenskih delova.

Grupa Renault ove godine na beogradskom sajmu automobila na Renault štandu izlaže skoro celu svoju paletu putničkih vozila, među kojima i srpsku pretpremijeru odmah nakon ženevskog sajma, ima i novi Clio, model koji je sa 15 miliona prodatih primeraka širom sveta postao simbol Renaulta, a sada je došao trenutak za predstavljanje njegove pete generacije čija je prodaja u Srbiji najavljena za septembar ove godine. Poseban prostor na štandu rezervisan je za tzv. Z.E. kutak u kojem su izložena 2 sasvim električna Renaultova modela, četvorotočkaš sa 2 sedišta, Twizy, a zatim najprodavaniji električni automobil u Evropi, Renault Zoe, čiji domet u realnim uslovima vožnje sa jednim punjenjem baterije iznosi 300 km. Oni su podsetnik na činjenicu da je Renault i 2018. godinu završio kao najprodavanija marka električnih automobila u Evropi, a tu su i kao najava prodaje Renault električnih vozila u Srbiji od proleća 2020. god.

2019 - Renault Nouvelle CLIO

Na preostalom delu štanda izloženi su Renaultovi cross-over modeli Captur, nedavno lansirani restilizovani Kadjar u najvišem nivou opreme Black Edition i sa motorom nove generacije Tce 160, kao i veliki luksuzni Koleos u vrhunskom nivou opreme Initial Paris. Tu su takodje i popularni Clio 4 u verziji Limited, kao i porodični monovolumen Scenic. Za ljubitelje limuzina izložen je i Talisman u verziji S-Edition sa novim motorom dCi 200 EDC. Poseban ugao štanda zauzima porodica Megana a izloženi su Megane Berlina u popularnoj verziji Limited, kao i Megane Grand Coupe u verziji Intens, automobil koji je čest izbor kako privatnih tako i poslovnih kupaca.

Ovogodišnja komercijalna akcija za Renault vozila je koncipirana u vidu:

 • Redovnog popusta
 • Dodatnog sajamskog bonusa
 • Dodatnog bonusa koji se odobrava pri kupovini novog vozila ukoliko je prethodno obavljen otkup starog vozila od kupca (zamena staro za novo)
 • Produžena garancija 5 god / 100000 km za sve modele, osim Talisman I Koleos gde je u pitanju produžena garancija 5 god / 150000 km
 • Kredit I lizing za period do 60 meseci sa kamatom od samo 2,49% uz koji kupci mogu da računaju na besplatno kasko osiguranje za prvu godinu

Tik uz štand Renault, nalazi se i izložena paleta vozila marke Dacia, nabrže rastuće marke u Evropi, koja je od 2004. godine do danas prodala preko 5 miliona vozila u svetu, i za manje od 15 godina došla sa jednog na čak šest modela u paleti, zadržavši svoja načela: uvek nuditi najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu. Na Dacijinom štandu premijerno je izložen legendarni Dacia Duster u limitiranoj verziji Techroad, kao i Duster »zamaskiran« u nalepnice Gorske Službe Spasavanja čiji je Dacia ponosni partner već sedmu godinu za redom. Na štandu su još Logan, Sandero, model koji je odneo titulu omiljenog modela privatnih kupaca u Srbiji u 2018. god, kao i popularni Sandero Stepway.

2019 - Série Limitée Dacia Techroad

Komercijalna akcija za Daciju dolazi pod sloganom 1,2,3… Dacia, I svi kupci mogu da računaju na sledeće stavke:

 • 1 godina kasko osiguranja
 • 2 osnovna servisa
 • 3% kamate na period od 60 meseci putem Dacia finansiranja, a ova pogodnost važi za sva vozila iz game

Svi kupci koji se odluče da finansiraju svoje vozilo navedenim kreditom ili lizingom sa kamatom 3%, mogu da očekuju I poklon u vidu dodatne opreme u vrednosti od 200€ sa PDV-om za model Duster I 100€ za ostale modele.

U hali 4 će posetioci pronaći Renault i Dacia štand sa izloženim komercijalnim vozilima. Veliki deo štanda je uređen i označen kao Renault PRO+ centar, a predstavlja posebnu Renaultovu mrežu prodajno-servisnih salona specijlanizovanih za pružanje usluga profesionalnim kupcima i kompanijama. Tamo su izloženi: gradsko dostavno vozilo Clio Société, dizajnom identičan putničkom Cliju a opet namenjen prevozu robe zahvaljujući teretnom prostoru zapremine 560 litara. Pored njega tu je i Kangoo Furgon dužine 4,3m i sa nosivošću od 650kg. Zatim Trafic Passenger namenjen za prevoz 8 putnika, vozača i njihovog prtljaga, zatim već dokazani Trafic furgon kao i dve verzije najvećeg Renaultovog komercijlanog vozila, Master furgon i Master šasija sa jednostrukom kabinom na koju se mogu dodati različite nadogradnje.

Komercijalna akcija za Renault dostavna vozila je bazirana na:

 • PRO+ paket dodatne opreme za 1 rsd
 • Besplatno održavanje do 3 godine ili 90000 km
 • Lizing kamata 2,99% uz dodatni popust od 500 eur sa PDV-om za vozila koja se finansiraju putem Renault finansiranja

Poseban deo štanda čini i Dacia ugao gde su izložena dva modela Dacia Dokker,  dostavna vozila ovog brenda, a komercijalna ponuda za njih je ista kao i za Dacia putnički program.

Renault će na ovogodišnjim beogradskom sajmom u hali 3a predstaviti svoju marku servisnih usluga i zamenskih delova Motrio, namenjenu vlasnicima polovnih vozila starijih od četiri godine kojima je posebno važna cena jer su zamenski delovi Motrio, uprkos svom kvalitetu, u proseku 30 % jeftiniji od originalnih. Ponuda marke trenutno uključuje 8.000 kataloških brojeva najvažnijih zamenskih delova za održavanje vozila 18 različitih marki,  što predstavlja preko 90 % voznog parka u Evropi.

Osim svih spomenutih proizvoda, Renault će ovogodišnji sajam iskoristiti i za lansiranje nove usluge Renault procena vozila, alat za on-line procenu polovnog vozila. Dostupna je na adresi www.procena.renault.rs, izrazito je jednostavna za upotrebu, a na raspolaganju je svima koji razmišljaju o zameni svog vozila za neko drugo. Već samo sa informativnim izračunom koji dolazi na mail korisnika aplikacije, zatvaranje financijske konstrukcije za nabavku vozila daleko je jednostavnije. Svakog korisnika koji putem aplikacije zatraži proračun vrednosti svog vozila, će kontaktirati Renaultov odabrani prodajni savetnik u najkraćem roku i dogovoriti sastanak za pregled vozila i finalnu ponudu za otkup. Otkup polovnog vozila nije uslovljen kupovinom novog ili nekog drugog polovnog vozila.

I to nije sve! Takodje po prvi put na sajma, u okviru Renault štanda  kompanija Renault Nissan Srbija će imati i HR pult, gde svi zainteresovani posetioci koje vole automobile, žele da pomeraju svoje granice i menjaju svet, mogu da dodju i raspitaju se kako da postanu deo Renault porodice.

 

Renault Srbija

Oznake: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *