Menu
0 Comments

Istorija i umetnost na četiri točka sa FCA Heritage

 

Izazovi mobilnosti budućnosti su sada ovde, a sistemi pogona koji pružaju performanse i uživanje u vožnji koji su istovremeno održiviji, su pri vrhu spiska izazova. 2. sezona serijala Iza Scene 1. epizoda je prikazala kako su globalne naučne aktivnosti grupacije FCA fokusirane na prepoznavanje i razvijanje tehnologija sistema pogona koje su orijentisane na održivu mobilnost.

U grupi FCA, ova usresređenost na budućnost koegzistira sa uvažavanjem vrednog, inspirativnog nasleđa. Već duže od jednog veka, automobil predstavlja revoluciju, ne samo u mobilnosti, nego i u razmišljanju, horizontima i mogućnostima. I više od jednog veka, sa obe strane Atlantika, brendovi Grupe su proizveli modele koji su postali deo svetske kulturne baštine. Druga epizoda aktuelne sezone priča je o cenjenom nasleđu grupe FCA, sa specifičnim fokusom na aktivnosti odeljenja FCA Heritage, koji služi kao platforma da Grupa komunicira i koristi bogatu istoriju svojih italijanskih brendova.


Simbolične lokacije gde istorija gleda u budućnost

FCA Heritage, koji je nastao u regionu EMEA, osmišljen je kao globalni koncept. Njegova žila kucavica je Heritage Hub, koji se nalazi u kompleksu Mirafiori u Torinu, na mestu bivše Radionice 81, gde su se nekada proizvodili zupčanici i pogonska vratila. Prostor je zadržao svoj industrijski izgled, u ovom slučaju šarm, zidovi, podovi i nizovi stubova su obnovljeni s korišćenjem izvornih boja i materijala – radi stvaranja fluidnog, kreativnog i modernog multi-funkcionalnog prostora koji izražava misiju inicijative FCA Heritage: da zaštiti, prenosi i promoviše bogato nasleđe italijanskih brendova grupe FCA. Ta misija postaje sve više integrisana sa aktivnostima na temu nasleđa američkih brendova Grupe. U Sjedinjenim Američkim Državama, kolekcije se takođe čuvaju na lokaciji sa snažnom industrijskom tradicijom: Conner Avenue Assembly Plant u Detroitu, gde se nekada proizvodio Dodge Viper. Kolekcija centra Conner okuplja modele sa kojima su brendovi Jeep, Chrysler, Dodge i Ram ušli u istoriju, uključujući koncept automobile i sajamske modele, kao prestižne modele brendova De Soto, Imperial, Plymouth i Pontiac. Ukupno, 400 potpuno restauriranih vozila, na lokaciji koja takođe omogućava prostor za organizaciju sastanaka i događaja.

Officine Classiche, Centro Storico Fiat i Alfa Romeo muzej su takođe važne lokacije gde istorija italijanskih brendova Grupe živi i dalje, i gde ih možete dodirnuti sopstvenim rukama.


Usluge i „Reloaded by Creators“

Pored eksponata i edukativnih aktivnosti, FCA Heritage takođe nudi sveobuhvatan izbor usluga za ljubitelje i kolekcionare istorijskih automobila, uključujući sertifikovanje, održavanje i restauraciju, a rezervni delovi koji se ne mogu nabaviti se ponovo proizvode u saradnji sa brendom Mopar®. Najinovativnija usluga se zove „Reloaded by Creators“. FCA Heritage traga za klasičnim automobilima širom sveta, vraća ih u život, potvrđuje njihovu autentičnost i vraća ih na tržište, s pristupom sličnim muzeju umetnosti, koji često finansiraju kupovinu i restauraciju remek-dela. Paralele između umetnosti i automobila postaju još očiglednije u najnovijoj epizodi serijala FCA Iza scene.

 

FCA Srbija

Oznake: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *