Menu
0 Comments

Kia Ceed finalista izbora za Evropski auto 2019. godine

 

Kijin novi porodični hatchback Ceed plasirao se u najuži izbor za prestižno priznanje Evropski auto 2019. godine. Po mišljenju evropskih medija novi Ceed spada među 7 najboljih novih modela vozila, koji su lansirani u poslednjih 12 meseci.

Glavni aduti: prefinjenost, savremen dizajn, vozna svojstva i napredne tehnologije
Novi model, koji je u većem delu Evrope u prodaji od leta, temelji se na istim ključnim adutima sa kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreo i sportski izgled združen je sa naprednim novim tehnologijama, koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i bezbednijim. Ceedova ponuda novih turbo motora i oslanjanje i upravljivost prilagođeni evropskim vozačima razlog su da je novi model još zabavniji i prijatniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitet svakog primerka Ceeda jamči Kijina jedinstvena 7-godišnja fabrička garancija.

Druga nominacija Ceeda za auto godine i Kijin treći plasman u finaleTo je već drugi put da je Ceed ušao u finale izbora za Evropski auto godine – prva generacija modela se u finalni izbor plasirala 2008. Ujedno je to i druga godina zaredom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalista bio gran turismo Kia Stinger.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, o ulasku u finale rekao je: “Ceed je u Evropi u prodaji više od deset godina i predstavlja temelj Kijinog rasta na Starom kontinentu. Nova generacija je dizajnirana i napravljena isključivo za evropske kupce te se, kao i prethodnici, proizvodi u Slovačkoj. To je evropski auto u svakom smislu, a rastući broj kupaca potvrđuje njegovu nenadmašnu kombinaciju vrhunskog kvaliteta, prelepog dizajna i naprednih tehnologija.”

Od početka proizvodnje krajem 2006. godine su u fabrici u slovačkom gradu Žilina proizveli više od 1,3 miliona primeraka modela Ceed. Novi model je trenutno raspoloživ u dve izvedbe: kao 5-vratni hatchback Ceed i karavan Ceed Sportswagon.

Prodaja novog ProCeeda i Ceeda GT početkom sledeće godine
Ceedova porodica će se početkom 2019. povećati dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda – 5-vratne izvedbe shooting brake, koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću i praktičnošću karavana. Proizvodnja ProCeeda, premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a prodaja početkom sledeće godine. ProCeed, najelegantniji član porodice Ceed, biće ekskluzivno raspoloživ samo u izvedbama GT i GT Line.

Kia Motors PR

Oznake: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *