Menu
0 Comments

Kia i Google napravili aplikaciju za vlasnički priručnik

 

Kia Motors Corporation najavila je dolazak aplikacije za priručnik za vlasnike, koji se temelji na veštačkoj inteligenciji, a plod je saradnje sa Google Cloudom. Mobilna aplikacija, koja je vrlo jednostavna za upotrebu, upotrebom kamere na pametnom telefonu objašnjava delovanje funkcija modela Kia. Umesto traženja u obimnom štampanom vlasničkom priručniku vozači mogu pomoću aplikacije na jednostavan način upoznati različita pomagala.

Kia je već 2017. godine na određenim tržištima svojim strankama ponudila mobilnu aplikaciju za obogaćenu stvarnost (AR). Široka upotreba aplikacije bila je ograničena, jer je zahtevala merenja vozila i prekidača svakog pojedinačnog modela. Kia i Google su se fokusirali na prepoznavanje simbola na prekidačima kako bi aplikacija postala kompatibilna sa bilo kojim modelom, jer su simboli u vozilima univerzalni. Partnerstvo sa Google Cloudom znači da je nova aplikacija za vlasnički priručnik sada jednostavnija i više prilagođena različitim svetskim tržištima.

Prepoznavanje simbola pomoću veštačke inteligencije
Upotrebom Google Cloud-ove jedinstvene platforme, koja se temelji na tehnologiji veštačke inteligencije, koja uči prepoznavanjem fotografija, funkcija Symbol Scanner omogućava preciznu identifikaciju simbola u vozilu iz bilo kog ugla. Ako npr. korisnik sa pametnim telefonom skenira simbol za tempomat na upravljačkom obruču platforma veštačke inteligencije će prepoznati sliku pomoću komunikacije sa serverom. Pametni telefon će nakon toga u trenu pokazati video koji predstavlja funkcije tempomata.

Digitalna tražilica vlasničkog priručnika
Aplikacija nudi i funkciju traženja, a takođe i pruža mogućnosti Symbol Index i Warning Indicator Index, koje nude ilustrativan prikaz simbola u vozilu i lampica za upozoravanje na instrument tabli i njihova objašnjenja.

Mobilna aplikacija raspoloživa u drugoj polovini godine
Kia Motors će aplikaciju za vlasnički priručnik aktivirati u drugoj polovini ove godine, najpre kod novih modela. Kia Motors će zajedno sa Googgle Cloudom i ubuduće razvijati usluge koje uključuju inovativne pametne tehnologije.

Google Cloud
Google Cloud različitim klijentima nudi najoptimalniju infrastrukturu, mogućnosti platforme i vrhunska rešenja, prilagođene pojedinačnim delatnostima. Google Cloud je kao partner od poverenja raspoloživ u više od 150 zemalja sa kojim klijenti rešavaju svoje najkritičnije poslovne probleme.

 

KIA Motors

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *