Menu
0 Comments

Kia Motors najbolje plasirana u studiji J.D. Power U.S. IQS o početnom zadovoljstvu vlasnika vozila

 

Kia se po nedavno objavljenim rezultatima studije J.D. Power 2020 o početnom zadovoljstvu vlasnika vozila u SAD (Initial Quality Study – IQS) zajedno sa brendom Dodge plasirala na 1. mesto i imala je prijavljenih 136 problema na 100 vozila. Kia je tako već 6 godina zaredom broj 1 kod masovnih proizvođača automobila. “To je izuzetna serija,” rekao je Dave Sargent, podpredsednik kompanije J. D. Power, koji je odgovoran za kvalitet automobila.

Forte, Sedona (Carnival), Sorento i Soul na vrhu u svojim segmentima
Za Kijin konstantan uspeh u studiji IQS najzaslužniji su modeli Forte i Soul, koji su se plasirali među 10 najboljih među svim modelima. Kia je imala i pobednike u svojim segmenima – Forte (kompaktno vozilo segmenta C), Sedona (veliki monovolumen, u Evropi se prodavao kao Carnival), Sorento (srednje veliki SUV) i Soul (mali SUV).

Više priznanja J.D. Power od bilo kog drugog brenda, 2 godine zaredom
“Biti na 1. mestu među svim masovnim brendovima šest godina zaredom je izuzetna čast i podsetnik da budemo najbolji koliko je to moguće,” rekao je Sean Yoon, predsednik i direktor Kia Motors North America i Kia Motors America. “Sa četiri razredna šampiona – i četiri dodatna modela među 3 najbolja u svom segmentu – Kijina filozofija da daje sve od sebe i dalje ubire plodove na ovom vrlo konkurentskom automobilskom tržištu.”

Godišnji izveštaj analizira mišljenje 87.282 vlasnika 189 različitih modela vozila podeljenih u 26 segmenta. Vozila ocenjuju obzirom na vozačko iskustvo, delovanje motora i menjača kao i brojnih drugih problema povezanih sa kvalitetom o kojima izveštavaju vlasnici vozila.

 

KIA Motors

Oznake: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *