Menu
0 Comments

Kia Motors u maju širom sveta prodala 247.176 vozila

 

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u maju u svetu prodali 247.176 vozila, što je 9% više nego u maju prošle godine. U maju su na tržištima izvan Južne Koreje povećali prodaju za 9,2% u odnosu na isti mesec prošle godine.

Od ukupno 200.130 prodatih vozila odlično se iskazao kompaktni sportski terenac Sportage, koji je zadovoljio izuzetnu tražnju širom sveta. Prodaja na domaćem korejskom tržištu iznosila je 47.046 vozila, što je povećanje od 8,1 posto u odnosu na isti period prošle godine. Rast prodaje u Koreji je između ostalog
posledica veće tražnje za novom luksuznom limuzinom K900, koju su predstavili početkom aprila.

Kijin globalno najprodavaniji model u maju bio je Sportage, koji je bio prodat u 48.074 primerka. Model Rio je bio drugi s prodatih 32.078 primeraka, a na trećem kompaktna limuzina Forte (u Evropi se ne prodaje, na nekim tržištima se prodaje pod imenom K3) sa 30.654 prodata primerka.

Kia Motors očekuje dalji rast prodaje, koji će joj dati početak lansiranja prodaje potpuno novih Fortea i Ceeda, predviđen u drugoj polovini godine.

Napomene:
* Prodaja u Koreji odnosi se na maloprodaju, dok se prodaja izvan Koreje temelji na veleprodaji (globalna prodaja bez Koreje).
* Mesečni podaci u ovom izveštaju su neautorizovani i preliminarni.

 

Kia Motors PR

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *