Menu
0 Comments

Kia Motors za borbu protiv COVID-19 Slovačkoj donirala više od 375.000 evra

 

Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirao 200.000 evra za kupovinu respiratora. Donacija je bila obavljena na svečanosti, gde je Kyong Jae Lee, predsednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrednosti 200.000 evra Richardu Sulíku, zameniku premijera i ministru privrede Slovačke. Donacija je namenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike žilinske regije.

Više od 140.000 evra za nabavku nove opreme za univerzitetsku bolnicu u Martinu
Pored toga je Kijina slovačka fondacija kupila je i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrednosti 140.000 evra za univerzitetsku bolnicu u gradu Martin.
35.000€ Crvenom krstu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku zaštitne opreme

Ove sedmice će bolnica u Žilini početi sa distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji. Kijina fondacija je više od 35.000 evra donirala slovačkom Crvenom krstu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale lične zaštitne opreme.
Kia Motors Slovakia će i dalje sarađivati sa tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržala mere za sprečavanje širenja COVID-19.

 

Kia Motors

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *