Menu
0 Comments

Kia predstavila novitete za predstojeći salon automobila

Kia Motors Srbija je juče, na prezentaciji održanoj u Radisson Blu Old Mill hotelu, predstavila novinarima tri nova modela koji će biti predstavljeni na predstojećem 53. Međunarodnom salonu automobila koji počinje 24. marta. Po prvi put u Srbiji predstavljeni su Kia Niro, KIA Optima SW, kao i Optima PHEV.

Novu Kia Optimu videli smo na istom mestu pre godinu dana, a sada je uz limuzinsku izvedbu u ponudi i karavan, pod oznakom Sportswagon, kao i plug-in hibrid verzija. Našim kupcima će verovatno najzanimljiviji model biti Optima Sportswagon, ali nam je drago da Kia sada nudi i dva hibridna modela i da u Srbiji sve više raste interesovanje za hibride.

Nova Kia Optima u plug-in hibrid verziji je prvo Kijino priključno (plug in) hibridno električno vozilo koje kombinuje najbolje sa svih područja – od atraktivnog dizajna do prijatnog interijera, niskih troškova održavanja i minimalnog uticaja na okolinu. Sve to zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu koji Optimu čini iznimno privlačnom za sve ekološki osveštene vozače – sa dometom od 54 km isključivo na struju sa samo 37 g/km CO2. Novu Optimu plug-in hibrid pokreće kombinacija benzinskog i električnog motora, koji se može puniti i u Vašem domu na običnu utičnicu ili na javnoj stanici za punjenje.

Početna cena za model Optima Sportswagon iznosi 29.990 €, ali za kupce koji požure odobren je specijalan sajamski popust u iznosu od 2.000 €. Za hibridnu verziju još uvek nema zvaničnog cenovnika ali svi zainteresovani mogu da se obrate zastupnicima Kije u Srbiji.

Drugi hibridni model koji je juče predstavljen je Kia Niro, hibridni crossover sa niskim emisijama koji je doživeo svoju evropsku premijeru na salonu automobila u Ženevi 2016. godine. Novi Kia Niro nudi praktičnost i spoljni izgled pravog prostranog crossovera, zajedno sa efikasnom potrošnjom goriva naprednog hibridnog motora. Od početka razvijan kao hibridno vozilo njegov atraktivan i moderan dizajn pomoći će Niru da se istakne od konkurencije.

Platforma motora na kojoj je proizveden Niro razvijena je odvojeno od postojećih Kijinih modela i dizajnirana je da udovolji posebnim ekološki osveštenim tehnologijama i hibridnim motorima nove generacije. Hibridni pogon koji koristi Kia Niro sastavljen je od 1,6-litarskog GDI motora (direktno ubrizgavanje goriva), litijum-jonske polimer baterije, 32 kW električnog motora i 6-stepenog menjača sa dvostrukim kvačilom. Motor emituje samo 88 g/km emisija CO2 (kombinovano) i troši samo 3,8 litara goriva na 100 km vožnje.

Dugačak međuosovinski razmak između točkova koji iznosi 2.700 mm doprinosi prostranosti putne kabine za sve putnike, sa 1.059 i 950 mm prostora za noge napred i nazad. Karoserija široka 1.805 pruža putnicima dovoljno mesta za ramena, konkretno 1.423 mm napred i 1.402 nazad. Prostor za glavu putnika je najveći u klasi, sa 1.018 mm napred i 993 nazad, čak više prostora nego neki SUV modeli iz većeg segmenta.

Razvoj Nira na novoj platformi i sa novim hibridnim motorom pomoći će ostvarenju Kijine ambicije da postane novi vodeći brand u niskoj potrošnji goriva na tržištu do 2020. godine. U sledećih pet godina, Kia će proširiti svoju trenutnu paletu zelenih automobila sa 4 modela na čak 11, počevši sa hibridnim Nirom i Optimom plug-in hibrid. Novi Kia Niro, koji dolazi iz fabrike u Hwasungu u Koreji, narednih dana startuje sa prodajom u Srbiji. Kao svaka Kija do sada, Niro dolazi naše tržište sa jedinstvenom sedmogodišnjom garancijom (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).

 

Kia Motors

Oznake: , , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *