Menu
0 Comments

Mazda na sajmu automobila u Ženevi predstavlja novi SUV

 

Drugi model nove Mazdine generacije donosi zreliju interpretaciju Kodo dizajna i Mazdinu novu generaciju SKYACTIV arhitekture vozila. Ponudu pogonskih agregata čine najnoviji SKYACTIV motori, uključujući revolucionarnu tehnologiju SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition), koja donosi jedinstveni metod paljenja i sagorevanja, kombinujući tako performanse i ljubav prema visokim brojevima obrtaja benzinskog motora sa odzivom i vrhunskom ekonomičnošću dizelaša.

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition će takođe imati svoj premijerni evropski nastup. Obeležavajući tri decenije od svetske premijere na Chicago Motor Showu, Mazda MX-5 se diči titulom najpopularnijeg roadstera u istoriji, sa više od milion prodatih primeraka širom sveta, uključujući više od 350.000 u Evropi.

Na sajmu se takođe pojavljuje i potpuno nova Mazda3 u verzijama Hatchback i Sedan, prvi modeli nove generacije Mazdinih automobila. Ovo će ujedno biti i prvi serijski automobil sa Mazdinom inovativnom SPCCI tehnologijom, koja pruža vrhunski početni odziv i moćan, linearni obrtni moment sve do visokih brojeva obrtaja. Takođe, ovaj motor je opremljen Mazdinim inteligentnim M Hyibrid sistemom koji smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova.

Mazdin najprodavaniji model, CX-5, će takođe biti izložen na sajmu. Za 2019. poboljšanja su napravljena u dva ključna područja – kvalitetu unutrašnjosti sa jedne i tehnologiji i voznoj dinamici sa druge strane, gde serijska primena sistema G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) omogućava Mazdi CX-5 2019 da bude još oštrija i vozi se bolje nego ikad.

Mazda će održati konferenciju za medije u 13.00 – 13.15 sati (srednjoevropsko vreme) u utorak 5. februra, prvom od dva dana rezervisanog za predstavnike medija, na svom štandu br. 6050 na novoj lokaciji u dvorani 6 kongresnog centra Palexpo. Sajam automobila u Ženevi 2019. godine biće otvoren za javnost od 7. do 17. februara.

Mazda PR

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *