Menu
0 Comments

Nacionalna premijera nove Mazde3 na sajmu u Beogradu

 

Nova Mazda3 ima nacionalnu premijeru na sajmu automobila u Beogradu, a pored nje japanski će proizvođač izložiti kompletnu gamu svojih modela.

Potpuno nova Mazda3 prvi je model najnovije generacije Mazdinih automobila, koji se temelji na novoj interpretaciji KODO dizajna, lišenog svih nepotrebnih elemenata i na novoj generaciji Mazdine SKYACTIV arhitekture vozila te donosi gomilu osveženja i novih tehnologija. Mazda3 jedan je od najvažnijih Mazdinih modela ne samo u Srbiji, gde je do sada činila više od jedne trećine ukupne prodaje, već i globalno. S ovom najnovijom 4. generacijom svojeg kompaktnog modela istog imena, Mazda pokazuje otvorene aspiracije da se nametne kao ravnopravan konkurent i alternativa najboljim modelima iz segmenta, pa i onima koji dolaze iz premium marki.

Tokom razvoja novog modela Mazdini dizajneri i inženjeri vodili su se filozofijom da sve što rade mora da bude s fokusom na čoveka i njegova osetila, počevši od izgleda kokpita, preko instrumenata i svih komandi, pa sve do potpuno novog sistema oslanjanja. Sve to omogućava da ponašanje i reakcije automobila vozač i putnici osećaju kao potpuno prirodne. Ponudu pogonskih agregata u početku će činiti temeljno doterani 2,0-litarski benzinski motor sa 90 kW (122 KS), standardno opremljen 24-voltnim mild-hibrid sistemom, te 1,8-litarski dizelaš sa 85 kW (116 KS), jedan od najčišćih dizelskih motora na tržištu. Kasnije će ponudu zaokružiti revolucionarni Skyactiv-X motor, koji spaja najbolje karakteristike benzinskih i dizelskih motora, a sa njime će se moći odabrati i Mazdin inteligentni pogon na sva četiri točka i-Activ AWD. Svi motori su raspoloživi sa 6stepenim manuelnim ili automatskim menjačima.

Novi Mazdin kompaktni automobil već od osnovne verzije dolazi opremljen sveobuhvatnim paketom bezbednosnih dodataka, među kojima treba izdvojiti radarski tempomat sa sistemom upozorenja i automatskog kočenja pred preprekom, kao i sisteme za nadzor mrtvih uglova i zadržavanja u saobraćajnoj traci, a po prvi puta Mazda primenjuje i vazdušni jastuk za kolena na strani vozača. Vozaču upravljanje olakšavaju i standardni head-up displej s projekcijom na vetrobransko staklo, sistem navigacije s prepoznavanjem saobraćajnih znakova i senzori za parkiranje. Odabir materijala u enterijeru i završna obrada su na najvišem nivou, a pored već veoma bogatih standardnih paketa kupci će moći da biraju i četiri opciona, tako da Mazda3 praktično niti jednu želju ne ostavlja neispunjenom.

Na sajmu su izložene dvije nove Mazde3 u varijanti karoserije Hatchback (sa 5 vrata), dok će naglašeno elegantni i 20 cm duži sedan sa 4 vrata stići na tržište za otprilike dva meseca.

Osim nove Mazde3 na sajmu u Beogradu su izloženi i svi ostali aktuelni Mazdini modeli u svojim veoma bogato opremljenim i reprezentativnim verzijama, od najmanje Mazde2, preko kompaktnog crossovera CX-3, luksuzno opremljene Mazde6, sveže doteranog SUV-a CX-5, pa sve do legendarnog roadstera MX-5. Mazdin štand je u hali 4, a sajam je otvoren  do 31. Marta 2019.

 

Mazda PR

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *