Menu
0 Comments

Najprodavaniji Nissan LEAF samo godinu dana od predstavljanja dobija sve pohvale širom Evrope

 

Godinu dana od globalnog predstavljanja novi Nissan LEAF nastavlja da ostavlja svoj trag osvajanjem niza priznanja i ostvarivanjem rekordne prodaje. Ugledna priznanja dodeljena najnovijem Nissanu LEAF u poslednjih 12 meseci uključuju nagradu za najbolje električno vozilo portala DiarioMotor.com u Španiji, nagradu Motor Electric u Italiji te nagradu Driver Power Gold Electric Car za 2018. u Engleskoj.

LEAF svoj snažan ugled duguje svojim naprednim tehnologijama, ali i štedljivosti, praktičnosti, udobnosti i voznim osobinama. Časopis „L’Automobile et L’Enterprise” proglasio ga je najboljim automobilom godine u kategoriji električnih vozila i plug-in hibridnih vozila.

Osim toga, dobio je i švedsku nagradu Miljöbästa Bil (najbolje ekološki prihvatljivo vozilo) za 2018., čime je nagrađena njegova privlačnost za privatne i poslovne korisnike, kao i njegov veći domet, napredne tehnologije, pristupačna cena i rešenja za skladištenje energije.

Nissan LEAF stvoren je da bi održiv način života učinio pristupačnim svima te je time osvojio i razum i osećaje vozača u Evropi, pri čemu je 70 % vlasnika modela LEAF po prvi put prešlo sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na električnu mobilnost. Širom Evrope u prvih osam meseci 2018. prodato je 43.000 primeraka Nissana LEAF, što ga čini najprodavanijim električnim vozilom na tom kontinentu.

LEAF je dobio sve pohvale za svoju tehnologiju Inteligentne integracije i za jednostavnu upotrebu. Može se puniti na običnom kućnom utikaču i Nissan zidnim jedinicama za punjenje, ali i na raširenoj mreži koju čini više od 5800 punionica širom Evrope. Novi sistem punjenja omogućuje korisnicima da svoje automobile pune sa mreže i „prodaju” energiju nazad energetskim poduzećima. Taj je koncept dobio nagradu za inovacije Auto Express Technology u julu 2018.

Novi LEAF je simbo Nissanove strategije inteligentne mobilnosti. Opremljen tehnologijama za pomoć u vožnji kao što su ProPILOT i ProPILOT Park te jedinstvenom papučicom e-Pedal koja vozačima omogućuje da pokrenu, ubrzavaju, uspore ili zaustave automobil korištenjem samo jedne papučice. Tri četvrtine novih kupaca Nissana LEAF odabralo je tehnologiju ProPilot, a papučicu e-Pedal najdražom funkcijom proglasilo je 27.000 vozača koji su preuzeli svoj LEAF ove godine. Tehnologija i inovacije novog Nissana LEAF donose novo iskustvo vožnje njegovim kupcima.

Gareth Dunsmore, direktor sektora za električna vozila, Nissan Europe, izjavio je: „Novi LEAF važan je korak u susret viziji Nissana za inteligentno i integrirano iskustvo vožnje električnih vozila. Činjenica da se LEAF toliko svideo i vozačima i kritičarima iako je dostupno sve više vozila na električni pogon i popis konkurencije nezaustavljivo raste pokazuje koliko je zapravo sposoban. Sigurni smo da će ugled Nissana LEAF kao lidera na tržištu električnih vozila nastaviti da raste.”

Nissan LEAF je od svog predstavljanja osvojio i glavne međunarodne nagrade, uključujući „2018 World Green Car” u okviru takmičenja World Car Awards i nagradu Best of Innovation u području inteligentnih vozila i tehnologije za autonomnu vožnju koju dodjeljuje udruženje Consumer Technology Association. Najnoviji Nissan LEAF dobio je i ocjenu od pet zvezdica na testiranjima Euro NCAP-a. Nissan LEAF uspostavio je snažnu reputaciju još od svog predstavljanja , što dokazuje više od stotinu osvojenih nagrada širom sveta i više od 340 hiljhada prodanih vozila od prvog predstavljanja 2010.

Sa impresivnim nizom nagrada u poslednjih 12 meseci, druga generacija Nisssan LEAF-a nastavlja da gradi uspeh.

 

ZemljaNagradaPublikacija
FrancuskaMAAF Trophy, kategorija kompaktnih vozilaMAAF Automobile & Environment Awards
FrancuskaNajbolji automobil u kategoriji električnih vozila/plug-in hibridnih vozilaL’Automobile et l’Entreprise
ItalijaNagrada za najbolji električni automobilMotor
ItalijaNagrada Infomotori Web za 2018. (IWA)Infomotori.com
PoljskaNajbolje flotno električno voziloFleet
PoljskaZeleno vozilo godineMenadzer Floty
PoljskaMotoAs of Interia u kategoriji ekološki prihvatljivih vozilaInteria
ŠpanijaPremio Diariomotor al Mayor Impulso EléctricoDiariomotor.com
ŠpanijaMejor Coche Eléctrico (najbolje električno vozilo)Ecomotor Awards by elEconomista.es
ŠvedskaMiljöbästa Bil 2018 (Najbolje ekološki prihvatljivo vozilo 2018.)Gröna Bilister
UKInovacije u električnim vozilimaCarbuyer & Alphr ‘Car Tech’ Awards
UKNajbolji mali porodični automobilNext Green Car Awards 2017
UKNajbolji električni automobilWhat Car? Awards
UKNagrada Gold Electric Car2018 Driver Power
UKNagrada Technology AwardAuto Express
UKNagrada Game Changer2018 Autocar Awards
UKNajbolji električni automobilDiesel & Eco Car Awards 2018

 

LEAF je otelotvorenje Nissanove inteligentne mobilnosti, strategije koja će nas uvesti u budućnost koja spaja inteligentnu snagu, inteligentne pogone i inteligentnu integraciju, u korsit šireg društva.

Za više informacija poosetite https://www.nissan.hr/vozila/nova-vozila/leaf-2018/inteligentna-mobilnost.html

 

Renault Nissan Srbija

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *