Menu
0 Comments

Nemar ili namera nisu omeli Filipa da briljira

 

Treći dan Velikog finala svetskog Rotaks prvenstva ostaće sasvim sigurno dugo u sećanju Filipu Jeniću jedinom predstavniku Srbije, ali i organizatoru, posle svega što se desilo u noći između utorka i srede. Jeste da su „igračke“ njihove i da teže da sve budu ujednačene, ali im to ne daje za pravo da budu nemarni, ne kanimo reći zlonamerni, da kada menjaju delove na kartingu ne zategnu šrafove koliko je potrebno. I pored svega navedenog mlađani Jenić prvu kvalifikacionu trku završio je na drugom mestu.

– Današnji dan bio je blanko rečeno lud. Prvi trening bio je užasan završio sam tek kao 20. Prvo nam nije bilo jasno kako i zbog čega, a kada su članovi moje ekipe saznali zašto je tako bili su razočarani i ljuti. Naime, posle treninga u utorak uveče ljudi iz Rotaxa menjali su lamele što nije toliki problem, već što nisu zavili par šrafova do kraja, tako da je motor imao manju snagu. Nisu imali vremena da to reše tako da sam otišao na kvalifikacije i završio na 12. mestu u svojoj grupi, odnosno 27. ukupno što je veoma razočaravajuće – prvi je komentar Filipa Jenića.

Filip Jenić Sarno 23. X 2019

 

Imajući u vidu da Filip vozi već osmu sezonu i da je formiran vozač, ni njemu nije bilo jasno zašto je tako loše išao, a kada su i njemu rekli onda se u njemu rodila potreba da pokaže ljudima iz Rotaksa kako se vozi karting.

– Kada sam saznao šta je problem osetio sam neku veliku energiju i ogromnu želju da pokažem ljudima u Rotaksu kako se to radi! Otišli smo do njih i namestili su nam sve što je bilo potrebno. Bio sam spreman kao nikad za prvu kvalifikacionu trku! Startovao sam sa 13. pozicije. Odmah na startu dospeo sam na osmo mesto i polako ali sigurno „gazio“ ka vrhu. Stigao sam do četvrtog mesta, ali su vozači ispred mene „ludovali“ pa sam pao na osmo mesto. Mislio sam da neću moći da se borim za prva tri mesta. Ali nasuprot tome, sredinom trke bio sam 4 desetinke brži od vodećeg i ponovo stigao do četvrtog mesta. Ovoga puta sam bio smiren i u pravom trenutku napao i domogao sam se trećeg mesta u poslednjem krugu. Koji krug više i bio bih drugi, pa možda čak i prvi s obzirom na sjajnu brzinu. Na kraju zbog agresivne vožnje drugoplasiranog vozača popeo sam se na drugo mesto i ostvario gotovo nemoguće na ovakvom nivou odnosno Svetskom prvenstvu! Nadam se da ću tako da nastavim i da gazim napred još jače. Sutra imam još dve kvalifikacione trke tako da se nadamo najboljem – poručio je Jenić.

Filip Jenić Sarno 23. X 2019 I heat

Postupak mehaničara organizatora, koji kani da stvori jednake uslove za sve učesnike, ostavljamo da svako tumači za sebe, bez namere da prejudiciramo da li je bilo slučajno ili ne podnose jaku konkurenciju iz „slabe“ kartingaške zemlje!!!

 

Izvor: Plumrace

Oznake: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *