Menu
0 Comments

Polovan Kia Ceed odlično drži cenu

 

Kompanija Eurotax, koja ocenjuje vrednosti polovnih vozila svih brendova, nedavno je ocenjivala vrednost polovnih vozila C-segmenta i to za vozila stara 3 godine odnosno 50.000 pređenih kilometara i 5 godina odnosno 100.000 km. Upoređivali su konkurente sa uporedivom opremom i motorima: Kia Ceed 1.0 T-GDI Vision (120 KS), VW Golf 1.4 TSI Join (130 KS), Renault Megane TCe 115 GPF Limited (115 KS) i Opel Astra 1.4 Turbo Edition (125 KS).

Nakon tri godine i 50.000 km Ceed je u odnosu na cenu vozila kod kupovine zadržao 63,3% kupovne vrednosti vozila, što je najviše od sva četiri predstavnika – Golf je zadržao 60,6%, Astra 50,1%, a Megane 49,5% kupovne vrednosti vozila. Nakon pet godina i 100.000 km Ceed je u odnosu na kupovnu cenu vozila zadržao 44,3% vrednosti vozila, Golf 45,2%, dok su ostala dva predstavnika poprilično zaostala: Astra 35,1%, a Megane 31,1% kupovne vrednosti vozila.

Glavni aduti: prefinjenost, savremen dizajn, vozna svojstva i napredne tehnologije. Novi model, koji je u većem delu Evrope u prodaji od leta, temelji se na istim ključnim adutima sa kojima se proslavio već na samom početku. Njegov zreo i sportski izgled združen je sa naprednim novim tehnologijama, koje ga čine još udobnijim, praktičnijim i bezbednijim.

Ceedova ponuda novih turbo motora, oslanjanje i upravljivost, koji su prilagođeni evropskim vozačima, razlog su što je novi model još zabavniji i prijatniji u vožnji u odnosu na prethodnika, a za kvalitet svakog primerka Ceeda garantuje Kijina jedinstvena 7-godišnja fabrička garancija.

Druga nominacija Ceeda za auto godine i Kijin treći plasman u finale
Ceed je nedavno, već drugi put ušao u finale izbora za Evropski auto godine – prva generacija modela se u finalni izbor plasirala 2008. Ujedno je to i druga godina za redom da se Kia našla u najužem izboru, jer je prošlogodišnji finalista bio gran turismo Kia Stinger.

Od početka proizvodnje krajem 2006. godine su u fabrici u slovačkom gradu Žilina proizveli više od 1,3 miliona primeraka modela Ceed. Novi model je trenutno raspoloživ u dve varijante: kao 5-vratni hatchback Ceed i karavan Ceed Sportswagon.

Prodaja novog ProCeeda i Ceeda GT počinje na proleće
Ceedova porodica će se početkom 2019. povećati dolaskom novog sportskog hatchbacka Ceed GT i novog ProCeeda – 5-vratne izvedbe shooting brake, koji oduševljava očaravajućim dizajnom kao i prostranošću i praktičnošću karavana. Proizvodnja ProCeeda, premijerno predstavljenog na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, već je počela, a kod nas ga očekujemo na proleće. ProCeed, najelegantniji član porodice Ceed, biće ekskluzivno raspoloživ samo u varijantama GT i GT Line.

Eurotax analiza (obavljena 12.11.2018)

 

Kia Motors

Oznake: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *