Menu
0 Comments

Renault i Nissan udružuju snage sa Uberom

 

Renault i Nissan su potpisali sa Uberom, u okviru Alijanse, Memorandum o razumevanju sa ciljem elektrifikacije vožnje u Evropi. Renault i Nissan odsada će blisko saradjivati sa Uberom kako bi njegovim vozačima u Evropi ponudili pristupačna električna vozila, posebno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji i Portugalu. Ovo je nastavak uspešnog pilot-projekta koji su pokrenuli Nissan i Uber u Velikoj Britaniji.

Uber postaje platforma za mobilnost bez emisija, a ove nedelje je povodom toga objavio vest o potpisivanju Memoranduma o razumevanju. Očekuje se da će do 2025. 50% ukupnih kilometara koje će Uber preći u sedam evropskih glavnih gradova (Amsterdam, Berlin, Brisel, Lisabon, London, Madrid i Pariz) biti bez emisija. To znači da će do 2021. vozači moći da odaberu automobil bez emisija u gradovima koji čine 80% Uberovog poslovanja na evropskom tržištu.

Kompanije će u okviru Memoranduma o razumevanju nastojati da ubrzaju integraciju električnih vozila i električnog ekosistema u evropskim gradovima, a cilj je i sledeće:

  • da se ponudi Uberovim vozačima-partnerima pristup Renaultovim i Nissanovim električnim vozilima: Renaultu ZOE i Nissanu LEAF kao i budućim električnim vozilima obe kompanije
  • da se proširi pilot-projekat pokrenut u Velikoj Britaniji i na Francusku do kraja 2020., a zatim i na Holandiju, Portugal i druga tržišta, uz sprovodjenje zajedničkih marketinških aktivnosti i edukaciju Uberovih vozača o prednostima i ponudi električnih vozila i omogućiti im probne vožnje kako bi se upoznali sa vozilima.

 

Memorandum o razumevanju koji smo potpisali sa Uberom je potvrda naše sposobnosti da osvojimo nova tržišta i olakšamo profesionalnim vozačima energetsku tranziciju. Danas smo iskoristili svoju snažnu prednost: privlačnu ponudu električnih vozila koja doprinosi jačanju električne mobilnosti. Proteklih godina smo blisko sarađivali sa lokalnim vlastima kako bismo pronašli rešenja za sve veće izazove sa kojima se susreću gradovi: gradski saobraćaj, rast emisija CO2 i smanjena kvaliteta vazduha. Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju smo želeli da udružimo snage kako bismo ubrzali promenu” rekao je Gilles Normand, viši potpredsednik Odeljenja za električna vozila i usluge mobilnosti Grupe Renault.

Jordi Vila, potpredsednik odeljenja za prodaju i marketing Nissana Evrope, dodao je: „Nissan LEAF nas je u poslednjih desetak godina naučio da ljudi vole električnu vožnju i da će prelazak na električnu mobilnost pomoći vozačima da uštede novac i poboljšaju kvalitet vazduha u našim prestonicama. Saradnja sa Uberom u Velikoj Britaniji nam je pomogla da povećamo svest o važnosti prelaska na vozila bez emisija, a sada tu istu svest nastojimo da proširimo i na ostatak Evrope.

 

Renault Srbija

Oznake: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *