Spreman za posao: prva isporuka novog Actros modela kupcima iz Srbije

 

U Mercedes-Benz centru komercijalnih vozila u Krnješevcima zvanično su isporučeni prvi primerci novog Actros 1845 LS modela krajnjem kupcu na tržištu u Srbiji.

Prilikom isporuke Aleksandar Trifunović, direktor prodaje i marketinga teretnih vozila i autobusa istakao je: „Novi Actros podupire obećanje ‘Trucks you can trust’ sa orijentisanom upotrebom, izdržljivom tehnologijom, izuzetno dugim intervalima održavanja i svim našim iskustvom više od 120 godina proizvodnje kamiona. Prvi MirrorCam u serijskoj proizvodnji kamiona naglašava činjenicu da Mercedes-Benz Trucks nastavljaju svoje liderstvo na polju inovacija.“

Novi Actros izgleda inovativno, što je posebno naglašeno na prvih pet primeraka koji su specijalno konfigurisani u atraktivnoj crvenoj boji. Od jula 2019. godine kupci mogu proširiti svoj vozni park ovim upečatljivim primerom tegljača, koji je započeo prodaju pod sloganom „Svi pričaju, on dokazuje“.

Najuočljivija razlika u spoljnim izgledu vozila je dodatak MirrorCam-a koji je zamenio uobičajena spoljne retrovizore na spoljnoj strani kabine. Iako nije vidljiv spolja, sistem za tempomat Predictive Povertrain Control koji snižava troškove potrošnju goriva do pet procenata na regionalnim putevima i do tri procenta na dužim turama, zahvaljujući unapređenoj aerodinamici uz novi prenosni odnos diferencijalnog prenosnika na zadnjoj osovini.

U pogledu bezbednosti, sistemi pomoći su u centru pažnje uključujući Active Brake Assist 5 sistem kočenja u slučaju nužde i Sideguard Assist. Sa novim i unapređenim Active Brake Assist 5, Mercedes-Benz ostaje lider u sferi bezbednosti. Ovaj pomoćni sistem za kočenje u opasnim situacijama predstavlja jedini takav sistem bezbednosti na tržištu koji reaguje na pešake, maksimalnim kočenjem do zaustavljanja, čime je povećana bezbednost najosetljivijih učesnika u saobraćaju.

Novi Actros je još više povezan i intuitivan za rukovanje, zahvaljujući Multimedia Cockpit. Zahvaljujući potpuno prerađenom interfejsu između čoveka i mašine, novi model nudi vozaču radno mesto budućnosti. je Posebno neodoljiv jedinstveni nivo komfora rukovanja i prikaza aplikacija. Pomoću dva interaktivna ekrana, prikazuju se sve relevantne informacije, dok je vizualizacija novih pomoćnih sistema dodatno unapređena. Kabine se nude u tri varijante: StreamSpace, BigSpace i GigaSpace.

Sa takvom opremom najvišeg nivoa, Mercedes-Benz postavlja nove standarde.

 

Mercedes-Benz Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *