Menu
0 Comments

Studenti ETF-a modelom Jeep Renegade do „Renesas MCU Rally“ takmičenja

 

„Fast and Fourier“ tim studenata treće godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu predstavljao je Srbiju na evropskom univerzitetskom takmičenju „Renesas MCU Car Rally Europe 2019“ u Nirnbergu, Nemačka, 27. i 28. februara.

Takmičenje po peti put zaredom u Evropi organizuje japanska firma „Renesas Electronic” koja se bavi pravljenjem poluprovodnika i elektronskih komponenti. Ove godine, takmičenju je prisustvovalo 35 timova sa više od dvadeset Univerziteta iz cele Evrope. Prezentovali su adekvatni hardverski deo formulice, koji je isprogramiran tako da za najkraće vreme stigne do cilja. Takmičenje se sastoji iz dve runde u kojima, u prvoj učestvuju svi timovi podeljeni u dve grupe, a u finalnoj ostaje prvih osam najboljih timova.

„Projektovali smo našu formulicu od nule da bismo dobili bolje performanse. Formulica ima manju masu, brže skretanje i manji radijus skretanja, energetski je efikasnija, a osim hardverskog dela, projektovali smo i softverski deo kako bismo optimizovali upravljanje celim sistemom. Veoma smo uzbuđeni zbog učešća na ovom jedinstvenom takmičenju“, izjavio je Nikola Maksić, student treće godine ETF-a i jedan od članova tima „Fast and Fourier“.

Pored Nikole, članovi tima su i Marko Skakun, Dušan Jovanović, Savo Ičagić i Marko Kovačević, studenti odseka za Signale i sisteme Elektrotehničkog fakulteta. Tim „Fast & Fourier“ studenti su oformili u oktobru prošle godine uz pomoć njihovog mentora profesora Koste Jovanovića, a na putu i takmičenju u pratnji im je bio profesor Predrag Vasilić.

U okviru takmičenja studenti su imali prilike da posete i jedan od najvećih sajmova tehnologije „Embedded world”.

Zanimajući se za ideje mladih ljudi i nagrađujući one najuspešnije, FCA Srbija rado i ponovo podržava projekte milenijalca i njihovo usavršavanje. Kompanija je prepoznala talenat i trud ovih studenata, i rado im ustupila model Jeep Renegade i omogućila bezbedno putovanje koje su želeli, kako bi se upoznali i sa svojim kolegama iz Evrope i razmenili iskustva.

 

FCA Srbija

Oznake: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *