Menu
0 Comments

Top Gear i Autobild Spain odali priznanje povodom 120. godina kompanije FIAT

 

Ovogodišnje izdanje nagrada španskog „Axel Springer Motor Awards“ obeležilo je priznanje dodeljeno kompaniji FIAT u kategoriji posebnih ili specijalnih nagrada. Na svečanoj ceremoniji održanoj u Madridu, FCA Španija dobila je priznanje „Premio Especial Trayectoria de una marca“ (Specijalna nagrada „Put jednog brenda“) za 120 godina istorije brenda Fiat, jubilej kojim mali broj proizvođača automobila može da se pohvali.

Ova nagrada prepoznaje inovativni put brenda u stvaranju jedinstvenih modela, i ima za cilj da u prvi plan stavi istoriju kompanije koja je uvela među obične ljude upotrebu automobila širom sveta. Osim obeležavanja 120 godina trajanja na globalnom nivou, Fiat takođe slavi stogodišnjicu postojanja u Španiji.

Priča kompanije Fiat počela je 11. jula 1899. godine u Torinu, gde je započela proizvodnju svog prvog automobila, modela Fiat 3½ HP, pouzdanog i vozila za narod. Danas, nakon 120 godina duge istorije, Fiat je i dalje pionir u ponudi pristupačnih rešenja za potrebe mobilnosti sadašnjosti i budućnosti. Najnoviji dokaz jeste Fiat Concept Centoventi, „opet odgovor za širi auditorijum sada na električnu mobilnost“, koji je u martu predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi.

Žiri je bio sastavljen od čitalaca i urednika automobilskih časopisa poput ovih: Auto Bild, TopGear i Motor.es. Svake godine, čitaoci biraju najbolji automobil godine, a urednici biraju dobitnike specijalnih nagrada.

 

FCA Srbija

Oznake: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *