Menu
0 Comments

Volvo Cars uvodi mere ublažavanja posledica pojave koronavirusa

 

Pandemija koronavirusa negativno utiče na kompaniju Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama koje su povezane sa radom zaposlenih. Zaštitu zdravlja i bezbednost svih zaposlenih kompanija postavlja na prvo mesto. Preventivne mere i ograničenje putovanja su već stupili na snagu. Sada je potrebno sve snage usmeriti u ograničenje širenja virusa sprovođenjem društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje mnogih ličnih mera bezbednosti.

Pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. aprila. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u periodu od 26. marta do 14. aprila. Zaposleni u našim kancelarijama od 26. marta radiće od kuće i to sa skraćenim radnim vremenom.
Tim merama želimo da očuvamo radna mesta i obezbedimo da se Volvo Cars vrati na uobičajeno poslovanje čim to bude moguće. Kompanija je početkom meseca, nakon dužeg perioda zabrane proizvodnje, otvorila svoja četiri pogona u Kini. Današnja poseta prodajnim salonima upućuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu, što ističe prednosti našeg uravnoteženog poslovanja u svetu.

»Naša glavna briga jesu zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše kompanije«, rekao je generalni direktor Håkan Samuelsson. »Zahvaljujući dragocenim programima podrške, koje uvode vlade i organi vlasti, uspeli smo brzo da preduzmemo mere«. Mi u kompaniji Volvo Cars smatramo da te mere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljnjih posledica pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti kompanije Volvo Cars.

Proizvodni pogoni Volvo Cars, na koje se odnose današnje najavljene mere, nalaze se u područjima Torslanda, Skövde i Olofström (Švedska), u Gentu (Belgija) i Južnoj Karolini (Sjedinjene Američke Države). Dotično kancelarijsko osoblje radi u sedištu kompanije u Göteborgu u Švedskoj, kao i pogonu u Gentu i pripadajućim tržištima. Takođe, u skladu sa situacijom vezanom uz pandemiju koronavirusa ograničili smo rad naših centara u skladu sa vladinom odlukom o zabrani kretanja u određenom vremenskom periodu. Naš prodajni centar u Beogradu radi skraćeno, a naš dežurni servis radi i dalje te brine za Vašu
mobilnost i sigurnost na putu.

Stanje u zemlji i svetu redovno pratimo te ćemo se prilagođavati vladinim merama i preporukama.

Više na volvocars.rs

 

Oznake: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *